Stewiarnia - Słodko i zdrowo. Naturalnie bez cukru.

Kobieta.gazeta.pl: Dlaczego nie możesz zrezygnować z cukru?


Obalamy mity na temat cukru na portalu Kobieta.gazeta.pl. Nie dajcie się zwieść opinii o przewadze brązowego cukru czy sztucznych słodzików nad białym cukrem, to nie są zdrowe zamienniki.
Przeczytaj artykuł na Kobieta.gazeta.pl

"Cukier brązowy wyróżnia się zawartością minerałów, ale są to ilości śladowe, dla organizmu to taki sam cukier jak biały czy rafinowany. W wyniku jego rozkładu powstaje glukoza i fruktoza, które powodują wzrost cukru we krwi. (...)
Eliminacja cukru z diety to bardzo dobry pomysł, jednak zastąpienie go sztucznymi słodzikami zdecydowanie mija się z celem. Aspartam, sacharyna, sukraloza czyli najpopularniejsze sztuczne słodziki choć nie zawierają kalorii, według badań podnoszą stężenie glukozy we krwi, a co za tym idzie - szybko czujemy się głodni."
Czytaj całość


Informujemy, że na swoich stronach internetowych stosujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka), które wykorzystywane są wyłącznie do celów statystycznych
oraz na potrzeby dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Ustawienia dotyczące przechowywania plików cookies możecie Państwo dowolnie modyfikować w swojej przeglądarce internetowej.